Sunday, June 10, 2012

My Birthday

Assalamulaikum.. 
Hai semua!! Kita bertemu lagi..

Kali ini aku nak cerita pasal Hari Jadi aku lak.. hehe ~~
Tapi bukan cerita tau.. just the picture only..

06 June - This present from my beloved husband
Chocolate and small Teddy Bear

But no had picture for cake.. Huhu ~~
Secret Recipe's cake from my beloved husband and
Bakery Cottage's cake from my sister..
Still tak habis lagi kek Secret Recipe..


-ThE eND-


Saturday, June 9, 2012

My Life After Wedding

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah, hidupku selepas berkahwin cukup bahagia walaupun belum mempunyai anak lagi.. tapi aku tetap usaha untuk mendapat anak supaya keluarga yang kami bina bahagia selalu dengan kehadiran anak.. sekarang aku bekerja di Fabulous Mom Sdn Bhd bahagian HQ.. so office hour.. rezeki selepas berkahwin.. tak lama lagi suamiku akan mendapat kerja baru.. cuti sabtu ahad.. boleh keluar dating nanti.. rezeki-rezeki.. syukur alhamdulillah.. hehe ~~

InsyaAllah, hujung bulan 6 ini akan pergi honeymoon at Perak.. walaupun sudah sebulan lebih kahwin tapi masih belum pergi ber'honeymoon' lagi.. tapi akhirnye pergi juga.. ada rezeki, pergilah.. hehe ~~

Aku pandai masak ke?? pandai la sikit2 tapi masih boleh belajar lagi.. hehe ~~ 

Emmm.. banyak lagi nak kena fikir.. pasal rumah la, kereta la.. macam2 lagi.. emm... harap2 boleh selesaikan dengan mudah.. Aminn!!

" Ya Allah Ya Tuhanku, Kau permudahkanlah segala urusan aku dan suamiku.. Kau lindungilah aku, suamiku, keluargaku dan keluarga suamiku serta kedua-dua saudara mara dari segala kejahatan di dunia yang fana ini.. Kau berikanlah aku zuriat yang soleh dan solehah.. Kau ampunilah segala dosa2 ku dan suamiku.. Sesungguhnya Kau Maha Pengampun dan Maha Mengasihi dan Maha Mendengar.. Aminnnnnn!!!!! "



-THe EnD-

My Wedding Day

Assalamualaikum w.b.t
Hai semua!! Apa khabar?? Kita bertemu lagi..
Wah!! Dah lama aku tak update blog ini..
Sudah setahun agaknya tak update blog ini..
Oklah, sebenarnya aku dah sebulan lebih dah jadi isteri orang..
Isteri kepada Muhamad Suhaimi Yusup..
Nak lihat gambar-gambar my wedding?? Mari kita lihat..

Gambar-gambar di Majlis Perkahwinan Kali Rohani dan Muhamad Suhaimi..

27 April 2012, Majlis Akad Nikah at Surau al-Firdaus Seri Kembangan Selangor

28 April 2012, Majlis Bersanding at Dewan Serbaguna Precint 8 Putrajaya

28 April 2012, Outdoor photography at Taman Botani and Lakeside Pullman Putrajaya

29 April 2012, Majlis Bertandang at UPM Serdang Selangor

- THe EnD-



Wednesday, July 20, 2011

My Favorite Kp0p Song


~Like A Movie & Hands Up - 2PM~
 
 
~Mona Lisa - Mblaq~
 
~Hello Hello - FT Island~
sebenarnya banyak lagi...
tapi tak ape la...
 
aku minat:
-> Beast/B2st
-> Infinite
-> U-Kiss
-> SNSD
-> Super Junior
-> SS501
-> dan ramai lagi sehingga tak boleh senaraikan


hehehe...
^_^

Friday, May 27, 2011

After Majlis Pertunangan

Assalamualaikum...
sudah bape hari aku dh jadi tunangan org...
mmg best...tapi....
nak kena fikir pasal tunang, macam mane nak jage hubungan nie dgn baik dlm mase setahun....

Aku tunang sabtu lepas (21 May) tahun nie...
mmg berdebar la time tue..


hantarannye 12-9 kot...
tak sempat nak kira hantaran dari pihak lelaki...
tp pihak aku 9 dulang je....

dari pihak lelaki

dari pihak perempuan

menyarung cincin tunang di jari manisku

bersalaman dgn bakal mak mentuaku...

and last....

bergambar dgn tunangku & bakal suamiku....

apa pn semuanye berjalan dgn lancar...
perbincangan pn berjalan dgn lancar....

Syukur kepada Allah s.w.t.
kerana telah memberi majlis pertunanganku dgn lancar....

Ok la...tak mahu la citer panjang....
tgu lah time kahwin lak....
hehehe....

Wassalam........










Wednesday, May 11, 2011

Before Majlis Pertunangan....

tinggal lagi seminggu je majlis pertunangan aku dgn my love nak bermula...rase tak sabar pun ade....hehe....tapi pape pun kena sabar jugak.....Alhamdulillah, akhirnya bertunang gak setelah 3 tahun lebih kami bercouple....rase macam mimpi je....lepas tunang, kahwin lak....pastu dapat anak....hahaha.....

begitu banyak dugaan dan halangan semasa bercouple....tapi dengan tabah dan sabar menghadapi dugaan ini akhirnya bersedia untuk mendirikan rumah tangga....harap-harap semuanya berjalan dgn lancar semasa majlis pertunangan bermula....ammiinnnnn.....

ok la....tak mahu lah cerita panjang-panjang....nanti kalau ade cerita lagi, aku post lagi.....askum....

Thursday, March 24, 2011

Hari yang Paling Bahagia dalam Hidupku Bakal Tiba....

wah.......dh lame tk update blog.....huhuhu.....tk sempat nk update......akhirnye dpat gak update blog.....kali ini aku nk citer pasal hari yg plg bhgia dlm hidupku.......tapi citer sikit2 jela....tk mahu pnjg2....hehehe.....

tak sabar nak menunggu waktu ini bln 5 nti.....hehehe....kalo korg nk tahu,sabar2 la ekk....aku akan gtau gak suatu ari nti....sabar....sabar....sabar itu kn separuh dari iman......so bersabarlah.....bln 5 tk lame lg......

ok la....smpi di sini saja....de mase aku update lg.....hehehe......