Friday, December 24, 2010

Kemarahan Aku Terhadap Perempuan Sial dan Tak Guna.....

citer kali nie lak pasal seorg pompuan nie mmg sial la....sakit hati dgn die.....dah la aku slowtalk dgn die,die nak nasihatkan aku lak.....mmg sial la....sedar sikit diri tu seblm nak nasihatkan org......nak tahu sape pompuan sial tu....pompuan sial tu namenye dlm facebook die Rina Spade....mmg nyampah aku tengok muke die....die ingat baik sgt ke smpi nak nasihatkan aku.....boleh blah la nasihat ko tu, rina spade....dh la tak reti bahasa.....aku tk kesah pn ko nak block facebook aku....aku dh care la nak tgk facebook ko.....aku tak kira ko lbh tua drpd aku ke sebaya ke lbh muda ke aku tetap pgl ko pompuan sial.......dh tahu aku tk suke,tk suke la...lg nak mencabar kesabaran aku.........ko ingat pakwe aku suke tagged2 gmbr kat album photo ko,hello.....pakwe aku pn tk suke.....RINA SPADE....ko ingat la....lagi sekali aku nampak bnde yg aku tak suke dlm photo album ko...ko akn terima akibatnye.....jangan nak cabar kesabaran aku.....SEDAR SIKIT DIRI TU POMPUAN SIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My Best Friend Datang Sini.....

dah lama tak update blog......sekarang update....okay la...citer kali nie pasal my best friend, Nur Shafina Ak. Damit dah datang sni pada 22.12.2010.....dah lame tak jupe die.....rindu bangat kat die......tapi tak dpt amk die kat airport coz keje time tu....terpakse wat shift full coz byk keje.....pape pn die selamat flight sini.....Syukur Alhamdulillah.......leh jupe die dan bwk die ge jln2......dh lame tk kuar dgn die......heee.....peace!!!! =)

Monday, December 6, 2010

First Day Kerja Sebagai General Clerk

update lagi blog....hehe....okay...kali ini citer pasal first day keje sbagai general clerk at MPH Alamanda Putrajaya....

keluar umah punye la awal...sebelum kul 8.00am dh keluar dh....coz nak isi minyak dlu....ge la kt stesen minyak dekat dgn flat bohsia....tup tap tup tap petronas tgah renovate....huhu....terpakse bawa kete dgn minyak sikit (tapi tak de la sikit sgt pn....hahaha.....)

drive....drive....smpi la kat putrajaya....tapi awal lak smpi...kul 8.15am dh smpi putrajaya.....cepatnye....bwk laju kot....hahaha....okay....okay....sampai je kat alamanda....cari parking (mane la aku nak parking yang free parking)....cari-cari....pusing-pusing...akhirnye jupe gak parking....tapi awal lak.....keluar balik cari stesen minyak petronas...akhirnye jupe gak....isi minyak dlu....tengok2 dh kul 8.30am....pergi balik kat tempat parking tadi....duduk kejap dlm kete....kul 8.50am, masuk alamanda...terus menuju kat MPH.....

okay....sekarang ini citer pasal keje lak, tadi citer pendahuluan dlu....hehehe.....

tunggu orang oegang kunci kedai....tunggu2...akhirnye sampai gak orang tu....mula2 tu aku diam je....diam la coz baru kenal pekerja kat situ.....sbelum kedai buka,biasa lah macam guardian gak...kene sapu smpah....tapi ini lain sikit....kene kemas buku...susun elok2...hahaha.....kul 10am, kedai dah buka.....time tu belum belajar cara keje clerk lagi....just susun buku je dlu......

kemas2 sampai la waktu aku rehat.....rehat pn makan rotiboy je....beli 2 rotiboy...makan...minum air mineral....rehat pn setengah jam...mane la ckup....balik je MPH,terus ge solat Zohor.....lepas solat, terus dipanggil tolong kemas buku yg baru kt department2 yang ditetapkan.....

wah!!!!!!!!aku jadi customer service assistant wat sementara je.....tapi aku tetap general clerk.....haha....lepas je susun buku yg baru, orang laki (lupe la name die....ermmm...zul kot nama die) die la yg ajar aku macam mane nak key in data kat system.....nasib baik aku cepat faham n cepat belajar....sekali je die ajar aku.....time tu gak aku kenal ramai staff setaraf dgn aku je....budak cashier lupe nak tanye name....de gak bdak partikal...2 org bdak partikal.....tu pn lupe nak tnye name dorg....huhu.....(Asar pn solat....hehehe....)

mcm2 la aku wat kat customer service....siap je key in data....terus je rap buku baru....rap pn yang sempat je....yang tk sempat tu, biar lah dorg wat (ain & zati).....balik pn kul 6.15pm tadi....sampai je umah dah azan Maghrib...penatnye.....pakai kasut tutup depan yang aku pakai time FYP,Ya Allah bertambah sakit kaki aku ini....tukar je selipar,lega rasenye....tapi still penat lagi ini.....esok pn keje gak walaupn cuti utk maal hijrah.....tapi morning shift....hehehe......

okay lah...sampai di sini saje....laen kali aku update lagi....penat sgt2 nie.....rase nak tidur pn ade.....sok keje lagi.....kul 9.15am until 6.15pm.......see u soon............ =)



Thursday, December 2, 2010

Hangout with Munirah Tahir dan Tiba2 Dapat Panggilan untuk Kerja

update blog lagi....SUKANYA......hehehe....hari ini keluar dgn my best friend, CIK PUAN MUNIRAH TAHIR dan adik2nye.....owh....lupe lak...Daniel Iskandar, baby boy pn ade gak....bestnye....kami ge jalan2 kat giant seri kembangan dan jusco taman equine.....best sgt2.....temankan munirah ge beli barang utk iskandar dan keluargenye.......berita baiknye....iskandar dh pandai jalan.....seronok tgk die jalan2 tadi....wah!!!!active sungguh anak munirah ini.....penat gak melayan iskandar tapi best sgt2....ape2 pn memang best la tadi......laen kali kite keluar lagi ekk......peace!!!!!! =)

baby iskandar naik kete bomba ke??? 
pak cik dan mak cik iskandar tu sibuk je nak naik...

next story lak....time jalan2 dgn munirah,adk2nye dan gak iskandar, tiba2 dapat satu panggilan dari MPH Alamanda Putrajaya.....yeah!!!!yeah!!!!dah dapat kerja.....start minggu depan.....aku akan wat keje dgn elok2.....aja2 fighting!!!!!chaiyok!!!!chaiyok!!!!!!MPH.....i'm coming next week....wait for me k!!!!!! hahahaha....... syoknyee.....dah dapat kerja.......love it!!!!peace!!!!! =)

di sini lah tempat aku keje nanti...start next week....

okey lah sampai di sini saja la....tak tau nak tulis pe lagi...no idea for this time....hehehe....see u soon.....

Wednesday, December 1, 2010

Interview Lagi......

okey....interview kali ini lak kat Putra Walk.....interview sebagai Account/Admin Clerk.....interview tadi ok je....siap gelak2 lagi tu.....hehehe......tapi tak sure bile leh keje......office die pasal legal2....fuh!!!!!keje kerani utk peguamcara.......harap2 wat dgn cepat dan pantas......

name office tu adalah Arden Kuan & Co, Advocates & Solicitors......tempat die dekat gak dgn umah aku dan paling dekat dengan Jusco Taman Equine.....hehehehe.......

nak letak gmbr die...rase2nye tak payah la....coz dapat gmbr Putra Walk yg blm siap sepnuhnye lagi.....rasenya korg sume tahu kt Putra Walk kt ner......bagi yg tak tahu,tempatnye selepas Jusco Taman Equine.....tempatnye di sebelah kiri dan ada tanda PUTRA WALK......kalo tak tahu gak,cari la kat google map ok......peace!!!!! =)

Hubungan AKU dengan SUHAIMI YUSUP

Alhamdulillah........aku bersyukur sgt2 kerana hbgan aku dgn si die dah 2 year, 7 months and 3 weeks.....walaupun byk rintangan dan dugaan yang Allah S.W.T. telah berikan, aku akan tabah dan sabar utk menghadapinya demi mempertahankan cinta aku terhadap si die......aku ingin bersama si die smpi akhir hayat aku nanti......tolong doakan hubungan aku dgn si die ekkk......

gmbr edit....hehehe...cantik tk????

Ya Allah Ya Tuhanku,

Kau berikanlah kekuatan, kesabaran dan ketabahan
untuk menghadapi ujian, dugaan dan rintangan dariMu....
Kau panjangkanlah umur kami supaya 
kami dapat bersama sampai akhir hayat kami......
dan hubungan kami kekal buat selama-lamanya...

Aminnn.....







Tuesday, November 30, 2010

Masih Mencari Kerja Lagi

okey.....walaupun satu interview dah lepas tapi kene cari kerja gak....takut tak dapat kerja yang dah interview.....susah gak nak cari kerja ekk.....tapi kite kene lah rajin berusaha...insyaAllah akan dapat kerja suatu hari nanti.......

interview kerja MPH Alamanda Putrajaya dah lepas.....ade lagi satu interview kat Putra Walk,berdekatan dengan Jusco Taman Equine je belum pegi....nasib baik owner office tu still buka interview wlaupun interview aku di situ sebenarnye sabtu lepas (27.11.2010)....hehehe.....

but, i'm still cari kerja lagi sampai betul2 aku dipanggil utk kerja......hahaha.....kerja yang aku minta di SPA kebykan adalah pembantu tadbir....biar pn gaji sikit tapi kalo dinaikkan pangkat gaji byk gak......kerja di kerajaan lagi okey dari kerja kat swasta.....but...aku akan kerja tak kira lah sama ada kerja kerajaan or kerja swasta....yang penting HALAL......betol tak?????heeeee......

Monday, November 29, 2010

Fuhh!!!!!!Lega......

anda nak tahu nape saya lega??????saya lega sbb saya dah pegi interview tadi........Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar......tunggu saja panggilan dari HR MPH......bile la aku nak start keje nie??????????memerlukan duit utk byr bnde yg patut dibyr.....huhuhu........

Can't wait Nur Shafina Ak. Damit coming here.......

tak sabar nak tunggu my best friend dtng sini......dah lame tak jupe die......last jupe die pn mase die belajar kat Shah Alam.....die adalah Nur Shafina Ak. Damit......die tinggal kat Sabah......miss her soooo much.......jangan lupe bwk buah tangan dari sana utk kitaorg ekk....hehehe.....peace!!!! =D

inilah my best friend....comey tk???

Sunday, November 28, 2010

MAHA 2010

Pas zohor td....terus kuar ge MAHA 2010 dgn my family.....time pegi tu,Ya Allah....jammednye.......tapi Alhamdulillah, selamat sampai kt MAHA 2010.....sebenarnye ade 2 sebab nak sana.....1) ade kenduri kahwin....2) of course la MAHA 2010....hahaha.....cari parking dekat2.....akhirnye parking kat ladang tapi dekat la......ini lah gelagat2 saya with my family.....so saksikanlah...... =)

with my dad & my siblings....

ape la yg dibuat oleh 3 org adk laki aku nie????


Adoiiii.....byk betol gambar yang nak diupload....tapi 2 gmbr jela saya upload.....nak upload byk lak.......hehehehe....jangan marah2 ekkk......time balik now.....sampai umah pn dh nk dekat kul 6.30pm.....memang penat.....oklah smpi di sini saje....nti de mase sy update lg....MAHA 2010 start 26th November until 05th December 2010.......jemput2 la ge....kalo jammed,sila lah sabar.......ok....kalo nak tengok gmbar yang laen,sila refer kat facebook saya......kelly anie....gmbr pakai bju kurung......see u soon.....

Wassalam.............



interview.....interview.....interview......

tomorrow evening......

i have one interview at MPH Alamanda Putrajaya.......
interview for General Clerk.......
wish me good luck k..........

bakal tempat aku keje nanti..... =)