Friday, December 24, 2010

Kemarahan Aku Terhadap Perempuan Sial dan Tak Guna.....

citer kali nie lak pasal seorg pompuan nie mmg sial la....sakit hati dgn die.....dah la aku slowtalk dgn die,die nak nasihatkan aku lak.....mmg sial la....sedar sikit diri tu seblm nak nasihatkan org......nak tahu sape pompuan sial tu....pompuan sial tu namenye dlm facebook die Rina Spade....mmg nyampah aku tengok muke die....die ingat baik sgt ke smpi nak nasihatkan aku.....boleh blah la nasihat ko tu, rina spade....dh la tak reti bahasa.....aku tk kesah pn ko nak block facebook aku....aku dh care la nak tgk facebook ko.....aku tak kira ko lbh tua drpd aku ke sebaya ke lbh muda ke aku tetap pgl ko pompuan sial.......dh tahu aku tk suke,tk suke la...lg nak mencabar kesabaran aku.........ko ingat pakwe aku suke tagged2 gmbr kat album photo ko,hello.....pakwe aku pn tk suke.....RINA SPADE....ko ingat la....lagi sekali aku nampak bnde yg aku tak suke dlm photo album ko...ko akn terima akibatnye.....jangan nak cabar kesabaran aku.....SEDAR SIKIT DIRI TU POMPUAN SIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My Best Friend Datang Sini.....

dah lama tak update blog......sekarang update....okay la...citer kali nie pasal my best friend, Nur Shafina Ak. Damit dah datang sni pada 22.12.2010.....dah lame tak jupe die.....rindu bangat kat die......tapi tak dpt amk die kat airport coz keje time tu....terpakse wat shift full coz byk keje.....pape pn die selamat flight sini.....Syukur Alhamdulillah.......leh jupe die dan bwk die ge jln2......dh lame tk kuar dgn die......heee.....peace!!!! =)

Monday, December 6, 2010

First Day Kerja Sebagai General Clerk

update lagi blog....hehe....okay...kali ini citer pasal first day keje sbagai general clerk at MPH Alamanda Putrajaya....

keluar umah punye la awal...sebelum kul 8.00am dh keluar dh....coz nak isi minyak dlu....ge la kt stesen minyak dekat dgn flat bohsia....tup tap tup tap petronas tgah renovate....huhu....terpakse bawa kete dgn minyak sikit (tapi tak de la sikit sgt pn....hahaha.....)

drive....drive....smpi la kat putrajaya....tapi awal lak smpi...kul 8.15am dh smpi putrajaya.....cepatnye....bwk laju kot....hahaha....okay....okay....sampai je kat alamanda....cari parking (mane la aku nak parking yang free parking)....cari-cari....pusing-pusing...akhirnye jupe gak parking....tapi awal lak.....keluar balik cari stesen minyak petronas...akhirnye jupe gak....isi minyak dlu....tengok2 dh kul 8.30am....pergi balik kat tempat parking tadi....duduk kejap dlm kete....kul 8.50am, masuk alamanda...terus menuju kat MPH.....

okay....sekarang ini citer pasal keje lak, tadi citer pendahuluan dlu....hehehe.....

tunggu orang oegang kunci kedai....tunggu2...akhirnye sampai gak orang tu....mula2 tu aku diam je....diam la coz baru kenal pekerja kat situ.....sbelum kedai buka,biasa lah macam guardian gak...kene sapu smpah....tapi ini lain sikit....kene kemas buku...susun elok2...hahaha.....kul 10am, kedai dah buka.....time tu belum belajar cara keje clerk lagi....just susun buku je dlu......

kemas2 sampai la waktu aku rehat.....rehat pn makan rotiboy je....beli 2 rotiboy...makan...minum air mineral....rehat pn setengah jam...mane la ckup....balik je MPH,terus ge solat Zohor.....lepas solat, terus dipanggil tolong kemas buku yg baru kt department2 yang ditetapkan.....

wah!!!!!!!!aku jadi customer service assistant wat sementara je.....tapi aku tetap general clerk.....haha....lepas je susun buku yg baru, orang laki (lupe la name die....ermmm...zul kot nama die) die la yg ajar aku macam mane nak key in data kat system.....nasib baik aku cepat faham n cepat belajar....sekali je die ajar aku.....time tu gak aku kenal ramai staff setaraf dgn aku je....budak cashier lupe nak tanye name....de gak bdak partikal...2 org bdak partikal.....tu pn lupe nak tnye name dorg....huhu.....(Asar pn solat....hehehe....)

mcm2 la aku wat kat customer service....siap je key in data....terus je rap buku baru....rap pn yang sempat je....yang tk sempat tu, biar lah dorg wat (ain & zati).....balik pn kul 6.15pm tadi....sampai je umah dah azan Maghrib...penatnye.....pakai kasut tutup depan yang aku pakai time FYP,Ya Allah bertambah sakit kaki aku ini....tukar je selipar,lega rasenye....tapi still penat lagi ini.....esok pn keje gak walaupn cuti utk maal hijrah.....tapi morning shift....hehehe......

okay lah...sampai di sini saje....laen kali aku update lagi....penat sgt2 nie.....rase nak tidur pn ade.....sok keje lagi.....kul 9.15am until 6.15pm.......see u soon............ =)



Thursday, December 2, 2010

Hangout with Munirah Tahir dan Tiba2 Dapat Panggilan untuk Kerja

update blog lagi....SUKANYA......hehehe....hari ini keluar dgn my best friend, CIK PUAN MUNIRAH TAHIR dan adik2nye.....owh....lupe lak...Daniel Iskandar, baby boy pn ade gak....bestnye....kami ge jalan2 kat giant seri kembangan dan jusco taman equine.....best sgt2.....temankan munirah ge beli barang utk iskandar dan keluargenye.......berita baiknye....iskandar dh pandai jalan.....seronok tgk die jalan2 tadi....wah!!!!active sungguh anak munirah ini.....penat gak melayan iskandar tapi best sgt2....ape2 pn memang best la tadi......laen kali kite keluar lagi ekk......peace!!!!!! =)

baby iskandar naik kete bomba ke??? 
pak cik dan mak cik iskandar tu sibuk je nak naik...

next story lak....time jalan2 dgn munirah,adk2nye dan gak iskandar, tiba2 dapat satu panggilan dari MPH Alamanda Putrajaya.....yeah!!!!yeah!!!!dah dapat kerja.....start minggu depan.....aku akan wat keje dgn elok2.....aja2 fighting!!!!!chaiyok!!!!chaiyok!!!!!!MPH.....i'm coming next week....wait for me k!!!!!! hahahaha....... syoknyee.....dah dapat kerja.......love it!!!!peace!!!!! =)

di sini lah tempat aku keje nanti...start next week....

okey lah sampai di sini saja la....tak tau nak tulis pe lagi...no idea for this time....hehehe....see u soon.....

Wednesday, December 1, 2010

Interview Lagi......

okey....interview kali ini lak kat Putra Walk.....interview sebagai Account/Admin Clerk.....interview tadi ok je....siap gelak2 lagi tu.....hehehe......tapi tak sure bile leh keje......office die pasal legal2....fuh!!!!!keje kerani utk peguamcara.......harap2 wat dgn cepat dan pantas......

name office tu adalah Arden Kuan & Co, Advocates & Solicitors......tempat die dekat gak dgn umah aku dan paling dekat dengan Jusco Taman Equine.....hehehehe.......

nak letak gmbr die...rase2nye tak payah la....coz dapat gmbr Putra Walk yg blm siap sepnuhnye lagi.....rasenya korg sume tahu kt Putra Walk kt ner......bagi yg tak tahu,tempatnye selepas Jusco Taman Equine.....tempatnye di sebelah kiri dan ada tanda PUTRA WALK......kalo tak tahu gak,cari la kat google map ok......peace!!!!! =)

Hubungan AKU dengan SUHAIMI YUSUP

Alhamdulillah........aku bersyukur sgt2 kerana hbgan aku dgn si die dah 2 year, 7 months and 3 weeks.....walaupun byk rintangan dan dugaan yang Allah S.W.T. telah berikan, aku akan tabah dan sabar utk menghadapinya demi mempertahankan cinta aku terhadap si die......aku ingin bersama si die smpi akhir hayat aku nanti......tolong doakan hubungan aku dgn si die ekkk......

gmbr edit....hehehe...cantik tk????

Ya Allah Ya Tuhanku,

Kau berikanlah kekuatan, kesabaran dan ketabahan
untuk menghadapi ujian, dugaan dan rintangan dariMu....
Kau panjangkanlah umur kami supaya 
kami dapat bersama sampai akhir hayat kami......
dan hubungan kami kekal buat selama-lamanya...

Aminnn.....